Kungstensgatan 58, 113 29 Stockholm
08-301900
Vardagar 08.00-20.00. Helger - Stängt.

Vård & hälsotips för hund

Vaccinationsrekommendationer
Grundvaccination mot valpsjuka, parvo, kennelhosta och hepatit vid 8 v, 12 v och 1 års ålder.
Revaccination årligen mot kennelhosta och vart tredje år mot valpsjuka, parvo och hepatit.

Tandborstning
Daglig tandborstning förbättrar din hunds munhälsa. Den mekaniska rengöringen reducerar plack som annars tillsammans med bakterier och salter bildar tandsten. Plack och tandsten är främsta orsaken till dålig andedräkt och tandlossning.

Borsta med en mjuk tandborste, kompress eller ”fingertuta”.  Tandkräm med god smak kan användas för högre acceptans men har ej betydelse för reduktionen av plack. Se gärna vidare tandborstningsinstruktion under fliken för ”Tandmottagning” på vår hemsida.

Hantering
Daglig hantering av din hund förbättrar er relation, ökar chansen att upptäcka förändringar eller smärta samt underlättar vid veterinärbesök.
Exempel på hanteringsövningar att alternera är kontroll av ögon, öron och mun, palpation av kroppsdelar, hullbedömning, undersöka tassar samt mäta temperatur.

Kloklippning
Påbörja invänjning i tidig ålder. Börja med att hantera tassar och klor dagligen. Väv därefter in klippningen successivt. Börja vänj in tången, beröra tassen med tången, beröra klon, klippa en enstaka klo osv. Belöna mycket!

Det är lämpligt att klippa klorna en gång i veckan då det generellt är enklare att klippa lite och ofta. Om du av misstag kommer åt pulpan kan blödningen stoppas med t.ex. potatismjöl eller blodstopp. Fortsätt klippa övriga klor och belöna för att inte skapa negativa associationer.

Hull
En hund i gott hull skall ha en tydlig midja sett både från sidan och ovanifrån. Vid strykning över bröstkorgen skall revbenens konturer kännas. Övervikt ger en ökad belastning på leder samt kan leda till fetmarelaterade följdsjukdomar.
Är du osäker på din hunds hull? Vi hjälper dig gärna med en bedömning.

Boka tid för akut eller allmän sjukvård för ditt djur

Hitta hit

Kungstensgatan 58
113 29 Stockholm

Läs mer

Öppettider

KLINIKEN (Endast vardagar)
KL:08.00 - KL:20.00

TELEFONVÄXELN (Endast vardagar)
KL:07.00 - KL:20.00

Avbokning

Avbokning som sker senare än 24 timmar innan bokad tid eller uteblivet besök kommer att debiteras.