Kungstensgatan 58, 113 29 Stockholm
08-301900
Vardagar 08.00-20.00. Helger - Stängt.

Inför en allmän undersökning

När ni har bokat ett besök hos oss är det alltid bra att tag med diverse uppgifter/information beroende på besöket för att vi ska kunna hjälpa er på bästa sätt.

Vid passförskrivning, vaccinationer, avmaskning och div. andra intyg ska ni ta mer er:

 • Sällskapsdjurspass (om ni har det sen innan) – innehåller bl.a. identitets-, vaccinations- och avmaskningsuppgifter.

 • Vaccinationsintyg.
 • Stamtavla – vid vissa undersökningar och åtgärder, t.ex. höftledsröntgen & ögonlysning krävs att stamtavlan är med.

Om ni har ett bokat besök för att er hund eller katt är sjuk:

 • Kontrollera om ditt djur har feber. Kroppstemperaturen tas alltid rektalt (d.v.s i stjärten) med en digital rektaltermometer. Nosens temperatur och fuktighet ger inte någon information om eventuell feber. För de flesta hundar och katter är normal temperatur 37,5-39 grader (individuella avvikelser kan dock förekomma).

 • Notera om ditt djur uppvisar förändrat beteende, äter och dricker mer eller mindre än vanligt, förändringar i avföringens och urinens mängd, utseende och frekvens.

 • Om ditt djur har tecken på smittsam sjukdom så som feber, diarré, kräkningar, snuva eller hosta – säg till direkt i receptionen så att vi kan vidta åtgärder för att minska smittspridningen till andra djur genom att visa er direkt in på ett undersökningsrum!

Det är alltid bra att kontrollera detta som står ovan så ni som djurägare kan berätta så mycket som möjligt till veterinären om ert djurs tillstånd och mående.

Akut sjuka djur

Vid akut sjukdom är du välkommen med ditt djur men ring gärna innan/på vägen och meddela att ni är på väg så kan vi vid behov förbereda för en ankomst! 

Mycket svårt sjuka djur som kräver intensivvård kan vi ibland behöva remittera till ett av de större, dygnetruntöppna djursjukhusen då vi ej har möjlighet till observation och behandling dygnet runt på DjurAkuten.

 • Uppgifter om eventuella mediciner – om djuret behandlas med mediciner behöver vi känna till vad dessa heter och i vilken dos de ges. Ta gärna med förpackningen.

 • Försäkringsbevis – om vi har ditt djurs försäkringsuppgifter kan vi reglera kostnaden för besöket direkt med försäkringsbolaget (om de har öppet) och du kan därmed undvika att behöva ligga ute med pengar i onödan.

Inför besök med er katt

 • När ni kommer med er katt så registrerar ni er i receptionen precis som vanligt, därefter kan ni slå er ner i väntrumsdelen för katter.


 • Där kan ni ställa upp transportburen på en av våra "katt-hyllor". Katter gillar att vara på höjd för att känna mer kontroll på sin omgivning, speciellt i sådana här lägen. Det är viktigt att vi för djurens skull separerar hundar och katter i väntrummet för att minska stressen för våra djur. Om ni vet att er katt blir lätt stressad kan ni säga till i receptionen om detta så gör vi allt vi kan för att ni kan vänta inne på ett separat rum istället.


 • Katter behöver få tid att landa när ni kommit till kliniken så det är bra om ni kommer en stund innan ert besök för att er katt ska få i lugn och ro undersöka miljön den hamnat i.

 

 • Ett tips är att ta med något hemifrån som t.ex. en tröja eller filt som katten gillar, detta kan ni lägga i transportburen när ni kommit till kliniken så katten kan känna en trygghet av det.

 

 • Feliway är något ni också kan testa för att lugna katten inför ert besök hos oss, detta är en feromonspray som är framtaget för att tillföra lugn till en katt när den är i nya miljöer. Läs mer om denna här.

Direktreglering

Om du önskar direktreglera ditt besök med försäkringsbolaget ber vi dig upplysa oss om detta vid besöket (kostnad 150:-), detta sker ej automatiskt.

Vid osäkerhet eller diskussion kring vilka åtgärder som är ersättningsberättigade hänvisar vi till att kontakta ditt aktuella försäkringsbolag.

Boka tid för akut eller allmän sjukvård för ditt djur

Hitta hit

Kungstensgatan 58
113 29 Stockholm

Läs mer

Öppettider

KLINIKEN (Endast vardagar)
KL:08.00 - KL:20.00

TELEFONVÄXELN (Endast vardagar)
KL:07.00 - KL:20.00

Avbokning

Avbokning som sker senare än 24 timmar innan bokad tid eller uteblivet besök kommer att debiteras.