Kungstensgatan 58, 113 29 Stockholm
08-301900
Vardagar 08.00-20.00. Helger - Stängt.

Sjukdomsinformation

Det finns idag oerhört mycket information om djursjukvård att hämta på internet, mycket är korrekt men det finns även mycket som kan vara missvisande och rent felaktigt. Generellt sett rekommenderar vi att man under svenska förhållanden söker information om djursjukvård och sjukdomar på de svenska djursjukhusens och myndigheternas hemsidor.

Ett antal länkar nedan anser vi att man kan finna korrekt information;

Jordbruksverket

På Jordbruksverkets hemsida – www.sjv.se –  finner du bland annat aktuell information om bestämmelser kring djurhållning, registrering och märkning, råd och regler vid utlandsresor m husdjur samt smittsamma sjukdomar som regleras enligt särskilda lagar.

Statens Veterinärmedicinska Anstalt

Statens Veterinärmedicinska Anstalt – www.sva.se – är en myndighet under Jordbruksdepartementet och har till uppgift att vara ett veterinärmedicinskt expert- och serviceorgan åt myndigheter och enskilda. SVA tillhandahåller utförlig och korrekt information om infektions- och parasitsjukdomar hos hund och katt. Här finner du även svar på dina frågor kring rådande vaccinationsrekommendationer.

Förgiftning – Giftinformationscentralen

Vid misstanke om förgiftning, kontakta omgående veterinär för rådgivning. Det kan även vara av  värde för den behandlande veterinären om du själv tar kontakt med Giftinformationscentralen för mer utförlig information om den aktuella substansen. Läs mer om förgiftningar hos husdjur.

Specifikt om katt – kattsjukdomar – ICatCare

På International Cat Cares sidor finns det mesta man behöver veta om katters skötsel, beteende och sjukdomar. Läs mer här.

Specifikt om hund – Svenska Kennelklubben

Hos SKK finner du det mesta du behöver veta om hundar, avel, skötsel och sjukdomsinformation. Läs mer här.

Boka tid för akut eller allmän sjukvård för ditt djur

Hitta hit

Kungstensgatan 58
113 29 Stockholm

Läs mer

Öppettider

KLINIKEN (Endast vardagar)
KL:08.00 - KL:20.00

TELEFONVÄXELN (Endast vardagar)
KL:07.00 - KL:20.00

Avbokning

Avbokning som sker senare än 24 timmar innan bokad tid eller uteblivet besök kommer att debiteras.