Ögonmottagningens veterinärer

Kristina Narfström

Leg veterinär, specialist i hundens och kattens sjukdomar, auktoriserad ögonlysare, europeisk ögonspecialist (s.k. diplomate inom European College of Veterinary Ophthalmology, ECVO), veterinärmedicine doktor och professor i veterinärmedicinsk oftalmologi

Kristina har arbetat i drygt 30 år vid universitet i Sverige och i USA, där hon bedrivit klinisk verksamhet, undervisning och forskning. Detta har renderat i ett stort antal vetenskapliga publikationer ffa kring näthinnans sjukdomar. Kristina föreläser på nationella och internationella kongresser inom ämnesområdet och fungerar också som lärare och mentor för andra ögonveterinärer i Sverige och utomlands. Kristina har arbetat som ögonkonsult på DjurAkuten sedan klinikens öppnande 1987.

Eva Hertil

Leg veterinär, specialist i hundens och kattens sjukdomar, auktoriserad ögonlysare och svensk ögonspecialist

Eva har arbetat drygt 20 år vid svenskt universitet där hon bedrivit klinisk verksamhet samt undervisning. Sedan ca 15 år arbetar hon som ögonspecialist på DjurAkuten. Eva har speciell kunskap och ett stort intresse för ögats yttre delar och omgivande strukturer, ffa de som kan ställa till med ögonproblem hos hundraser som är kraftigt typade.