Varför behövs en hudspecialistmottagning?

Jo, därför att minst vart 5:e djur som går till veterinär, någon gång i livet söker för hudproblem. Det kan vara allt ifrån öroninflammation, utslag, klåda, bölder, eksem, till ohyra som rävskabb, loppor, löss, mjällkvalster och håravfall. Allergier orsakar klåda, hud- och öronproblem och kan påverka livskvaliteten negativt om patienten inte får hjälp, oavsett om det är orsakat av kvalsterallergi eller matallergi. Dessutom finns det ett antal andra immunologiska hudsjukdomar.

När det gäller atopi (omgivningsallergi) så är allergi mot dammkvalster, i folklig mun också kallad ”dammallergi”,  bland de vanligaste orsakerna till hudbesvär men också pollen- och mögelallergier är relativt vanligt förekommande.
Tassbesvär med symtom som tassklåda, furunkulos och svampinfektioner kan vara andra anledningar till varför man behöver träffa en hudspecialist. Andra hudåkommor som hudspecialisten har extra kunskap om kan vara demodex, hudknölars identifiering, hudtumörers grad av malignitet och behandling osv.

Kanske börjar din hund/katt bli hårlös/tunnhårig? Putsar din katt sig på magen? Slickar din hund sina tassar? Är din katt sårig ibland framför allt mellan örat & ögat? Har din hund ofta problem med sina öron? Om du svarat ja på någon av frågorna bör du boka tid hos en av våra hudspecialister! Tel: 08-301900 vxl eller 08-54541497 (direktnr till hudmottagningen som nås säkrast på tis & fre)

Vad är skillnaden?

Besök hos våra hudspecialister får ta TID, tid är vårt arbetsredskap. detta gör att varje hund/katt kan få en individuell handlingsplan och handledning som varje hudpatient unikt ofta behöver. Ett nybesök hos hudspecialist bokas på 1-timmas-tid och återbesök bokas på 30-min-tid.

Vi har utbildade specialutbildade hudsköterskor som kan vara behjälpliga och ett stöd för djurägare genom att ofta vara tillgängliga på telefon för att besvara de flesta frågorna. Våra hudsköterskor arbetar i tätt samarbete med hudspecialisterna och fortbildas kontinuerligt.