Djurakuten

Rehabilitering – Sjukgymnast Anna Svensson

 • Rehabilitering och friskvård

  Rehabilitering är en mycket viktig del i behandlingen av sjuka eller skadade djur t ex vid ortopediska problem. Ditt djur kan vara i behov av rehabilitering om den har besvär från kroppens leder, senor, muskler, skelett eller nervsystem. Likaså om den ska genomgå eller nyligen genomgått en operation, om den uppvisar en beteendestörning utan påvisbar medicinsk anledning eller om den har en kronisk eller akut skada som orsakar rörelsestörning och/eller smärta.

  Det finns flera olika behandlings- och träningsmetoder att tillgå vid rehabilitering. De som erbjuds är elektroterapi, ultra/intraljud, massage, stretching, värme/kylterapi, träningsövningar och akupunktur. Det är viktigt att du som djurägare involveras i ditt djurs rehabilitering, därför ingår ofta olika hemövningar att jobba med mellan besöken. Du kan även kontakta sjukgymnasten för information om träning i Water treadmill och på vibrationsplatta.

  Friskvård innefattar det som hjälper ditt djur att förbli friskt. Hit räknas t ex konditions-, styrke- och rörelseträning, men du kan även få lära dig att massera och stretcha din hund samt få hjälp med träningsupplägg.

  För att boka tid till DjurAkutens sjukgymnast, ring: 08-30 19 00

  Anna Svensson jobbar som sjukgymnast för hundarna och katterna på Djurakuten. Anna är leg.sjukgymnast, Godkänd för arbete inom djurens hälso – och sjukvård, samt dipl.hundfysioterapeut, dipl.hundmassör och instruktör.

Closed Comments are currently closed.