Att resa med hund & katt

2 januari, 2018

Det blir allt vanligare att importera/ exportera och ta med husdjur på utlandsresor och  vi på DjurAkuten får många frågor kring vad som gäller kring detta.

I Sverige är det Jordbruksverket som reglerar transporter av djur och i andra länder finns motsvarande myndigheter med likvärdiga uppgifter. Om man är osäker på vart man ska vända sig gällande regler i andra länder kan man börja med att kontakta det aktuella landets ambassad för mer information.

Jordbruksverket har tagit fram en reseguide för att underlätta för djurägare att finna information om aktuella regler vid in- & utförsel av hund & katt – läs mer om detta & finn guiden här.

Korrekt och aktuell information om sjukdomar som kan innebära risker vid utlandsresa kan man finna på Statens Veterinärmedicinska Anstalts hemsida – se SVA.se. Här finns bland annat information om förebyggande åtgärder och sjukdomar i andra länder.

På ESCCAPs hemsida finns aktuell information om parasitära smittor i olika europeiska länder – läs mer om detta här.

Finn många bra tips, checklistor och information från bland annat flygbolag här.

Många önskar ge sitt husdjur lugnande medel under t ex flygresan, vi rekommenderar i första hand receptfria preparat om detta behovet finns och du kan  läsa mer om detta här.

Vi på DjurAkuten kan hjälpa till med ID-märkning, vaccination och husdjurspass inför resan – kontakta oss gärna för mer information eller tidbokning!